Tuesday, May 28th

Last update09:02:39 AM GMT

You are here: Poticaji i potpore Poticajne mjere Dovesti svoju kuću u red

Dovesti svoju kuću u red

Email Ispis PDF
Ocjene: / 0
LošNajbolji 

Program Dovesti svoju kuću u red je projekt kojemu je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama državne i lokalne uprave. Cilj programa je u skladu s direktivama Europske unije o potrošnji energije u zgradama. Program je pokrenula Vlada Republike Hrvatske, i obuhvatit će zgrade državnih i lokalnih upravnih tijela, škole, bolnice, sportske objekte, stambene i dr. objekte u državnom vlasništvu.

Energetska ocjena poslovnog kompleksa Vlade Republike Hrvatske, u kojem je smješteno Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) bila je prvi korak u realizaciji projekta. Nakon provedene energetske ocjene predložene mjere smanjenja potrošnje energije poslovnog kompleksa te su dogovoreni daljnji koraci u realizaciji predloženih mjera.

Energetska ocjena kompleksa provedena je u suradnji s Fakultetom elektrotehnika i računarstva, a HEP ESCO će na sebe preuzeti realizaciju svih mjera smanjenja potrošnje energije koje imaju povoljan rok povrata investicije. Rekonstrukcija vodovoda i uvođenje sustava gospodarenja vodom je prva mjera smanjenja potrošnje energije. Ostale predložene mjere uštede energije na kompleksu MINGORP-a prikazane su u brošuri.

Programom Dovesti svoju kuću u red želi se u javnost poslati poruka da se energetska efikasnost ne sugerira nekome drugome, nego da je državna i lokalna uprava spremna i usmjerena ka smanjenju potrošnje energije u svojim objektima, tj. smanjenju troškova, a time i izravno prema uštedi novca poreznih obveznika. U program će nakon pilot projekta poslovnog kompleksa MINGORP-a biti uključeni i ostale zgrade u državnom vlasništvu.

Izvor: UNDP-EE

Citirajte tekst na vašim web stranicama

Za kreiranje linka prema ovom članku na vašim stranicama,
kopirajte niže navedeni kod na vaše stranice.
Pregled :

Dovesti svoju kuću u red
Program Dovesti svoju kuću u red je projekt kojemu je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama državne i lokalne uprave. Cilj...

Powered by QuoteThis © 2008